Business Case

Leaseweb

Leaseweb gelooft in feedback en het principe dat mensen altijd leren en ontwikkelen

Hostingprovider Leaseweb maakt al 21 jaar het internet toegankelijk en beschikbaar voor iedereen door klanten kostenefficiënte hosting oplossingen aan te bieden. Inmiddels is Leaseweb een organisatie met vijfhonderd medewerkers wereldwijd. Het hoofdkantoor zit in Amsterdam, naast kantoren in Singapore, Amerika, Australië, UK en Duitsland. Betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid zijn de speerpunten. Om de feedbackcultuur verder vorm te geven, besloten zij in 2016 om TruQu in te zetten.

“Leaseweb heeft een wereldwijd hostingnetwerk”, vertelt Richard Hamaker, Senior HR Business Partner bij Leaseweb. “We zijn een organisatie waar de zon letterlijk nooit ondergaat. Internet is er altijd en overal. De keerzijde is dat we niet altijd in staat zijn om direct feedback te geven of te reageren.”

“Mensen uit het bedrijf begonnen zelf om een feedback tool te vragen. We willen ons continu verbeteren en het morgen beter doen dan vandaag”, vervolgt hij. En, daar was de feedback technologie van TruQu. “Hierdoor kunnen we plaats- en tijdsonafhankelijk elkaar feedback geven en complimenten uitdelen.”

Veiligheid

De hostingprovider besloot zelf wereldwijd workshops te geven aan hun teams om zo het gebruik van TruQu te stimuleren. Feedback geven werd een vast onderdeel van de ontwikkelingscyclus en feedbackmomenten werden ingezet.

Op de vraag hoe Richard denkt dat de medewerker uiteindelijk zal groeien met TruQu, zegt hij: “Het mooie is dat mensen best goed door hebben waar hun groei en potentie tot ontwikkeling zit. En, feedback is een krachtig instrument. De collega’s zijn hiermee een vliegwiel van een ontwikkelproces. Mensen doen sneller inzichten op, gaan daar weer mee aan de slag en zo versterk en versnel je weer je eigen groei en ontwikkeling. Dit gebeurt op een technisch en professioneel niveau. Daarnaast bepaalt de medewerker of de ontvangen feedback wordt gedeeld met anderen. Dat maakt het geven en ontvangen van feedback veilig. Dat is voor ons een cruciale randvoorwaarde.”

Richard noemt het geven en krijgen van feedback fantastisch: “Ik denk dat je er altijd van kan leren en zo in kan zien waar je wel of niet goed in bent. Je bent hierdoor continu bezig met verbeteren. Het is gewoon een stuk van je ontwikkeling.”

“Je bent continu bezig met verbeteren”

Implementatie

GrowQu, de implementatiepartner van TruQu, helpt Leaseweb de software bij de medewerkers te implementeren. “Het is fijn om iemand van buiten de organisatie te hebben die met vreemde ogen naar ons kijkt. GrowQu heeft ons echt geholpen om ons richting te geven en alles duidelijk te kaderen. Door met een frisse en professionele blik te kijken naar ons implementatieproces, zijn we in staat om verbeteringen toe te passen en de feedbackcultuur nog sterker onderdeel te laten zijn van de dagelijkse realiteit. Zij hebben mij weer nieuwe inzichten verschaft en steun en hulp gegeven”, aldus de HR Business Partner.

Match

“Het belangrijkste is dat het bij TruQu en Leaseweb om de klant en gebruiker draait, daarnaast zijn we beide heel ondernemend”, begint Richard zijn omschrijving over de match tussen beide organisaties. “We brengen allebei medewerkers op een positieve manier samen, we denken in mogelijkheden en de ontwikkeling van mensen staat centraal. We gaan allebei uit van het positieve. Get it done, is bij Leaseweb één van de core values. Dit herken en zie ik ook bij TruQu. Je moet het doen en ervaren. Met feedback en leermomenten zorg je ervoor dat je het product en de dienstverlening naar het volgende niveau brengt.”

Hij zou TruQu dan ook ‘zeker’ aanraden aan een ander bedrijf. Een voorwaarde is wel dat het bedrijf ervoor openstaat een bepaalde cultuur te doorbreken. “Als je elkaar beter wil maken en wil versterken dan moet je het doen met de hele organisatie. Als je het alleen leuk vindt voor een bepaalde afdeling of team dan wordt het een tooltje. Maar, het is geen tooltje. Leren en feedback geven is een wezenlijk onderdeel van je cultuur en ontwikkelproces. Elkaar ondersteunen en helpen zou de basis moeten zijn van samenwerken op een professioneel niveau.”

“Het is geen tooltje, het is een wezenlijk onderdeel van je cultuur”

RH-e1531493729537-400x400

Richard Hamaker
Senior HR Business Partner – Leaseweb

Feedbackmomenten

“Waar veel bedrijven tegenaan lopen is het eindejaar gesprek. Denk alleen al aan de voorbereidingstijd van de manager, het gesprek zelf en de administratieve rompslomp achteraf. Als een leidinggevende dertig mensen aanstuurt ben je zomaar in uren een hele maand kwijt.”

Voor de medewerker zou dit zelfs kunnen leiden tot frustratie. “Gedurende mijn HR-loopbaan zie ik dat medewerkers teleurgesteld zijn dat belangrijke mijlpalen die aan het begin van het jaar behaald zijn, niet worden meegenomen in de beoordeling. Zou het dan niet veel effectiever en stimulerender zijn om maandelijks feedbackmomenten te creëren van vijf tot tien minuten?”, vraagt Richard zich af.

“Als jij de regie kan pakken op je eigen leerproces dan is dat mooi”

Enorme winst

“Hiermee heb je de voorbereiding voor een groter gesprek al te pakken. Wil niet iedereen zijn persoonlijke doelen behalen en gewaardeerd worden voor het werk dat je hebt afgeleverd en de groei die je hebt doorgemaakt? Eén keer op gesprek bij je leidinggevende is niet meer van deze tijd. Wat mij betreft valt er een enorme winst te behalen. Niet alleen in tijd, maar ook in het simpele gegeven dat medewerkers beter worden in waar ze goed in zijn. Het werkt stimulerend om aandacht te geven aan de talenten en ook de potentie van iedereen. Dit is een continu proces, wat mij betreft.”

Leaseweb hoopt uiteindelijk 95% van de medewerkers te activeren om TruQu consequent te gebruiken. Al lijkt het doel steeds dichterbij, groei heeft tijd nodig, vindt Richard. “Als je consequent feedback vraagt, kun je later terugkijken op je resultaten en reflecteren op wat je precies hebt gedaan. Als jij de regie kan pakken op je eigen leerproces dan is dat mooi.”